"Черноморец-Бургас" отстъпи с 2:1 на "Локомотив"

Първото полувреме премина без изявена инициатива и от двата отбора, като не липсваха положения и пред двете врати. Пропуски за "акулите" направиха Матиас Морис, Марсио Нуно, който стреля от далеч и Педриня, който уцели горната греда, след изпълнение на пряк свободен удар.

 

Още в началото на второто полувреме Педриня имаше шанс да открие, но удара му премина встрани от вратата. Малко след това, в 49-та минута, след грешка в защитата, Йордан Тодоров откри резултата за домакините. 4 минути по-късно Локомотив успя да поведе с 2:0 след гол на Дембеле. „Акулите” веднага реагираха и в игра се появи Мартин Тошев, който замени Педриня. Последва натиск от страна на Черноморец, но до гол не се стигна. В 87-мата минута влезлият като смяна Пламен Крумов изведе на чиста позиция, Цветомир Цонков, който от малък ъгъл успя да центрира и Тошев намали резултата на 2:1. Дебют за Черноморец направи Румънският младежки национал Кристиан Мускалу, който се появи в игра в последните минути.

В следващият кръг "Черноморец-Бургас" посреща Берое на 15-ти март от 15:00 часа.

"Получи се добър спектакъл за привържениците на футбола. Получихме отново два гола след наши грешки в защита. Предстои ни още работа, за да успеем да изчистим неточностите и се надявам в следващите мачове да покажем това. Положителното е, че успяхме да върнем един гол и през цялото второ полувреме търсехме попадението. Шампионатът е дълъг, така че имаме време . Условията по терените все още не са добри и сега наблюдаваме повече борба отколкото фулбол и този, който успее да вкара повече, той печели", сподели след края на двубоя мениджъра на "Черноморец-Бургас" Красимир Балъков.