"Черноморец-Бургас" победи "Славия" в двубой за челните места

Последният мач от 8-мия кръг на шампионата в "А" група се игра пред точно 9 513 зрители. Броят им беше отчетен от електронните пропускателни устройства на стадиона.

"Акулите" започнаха с гол от съблекалнята. Улесни ги халфът на "белите" Радослав Димитров, който порази собствената си мрежа с глава след неразбирателство с вратаря Стефано Кунчев още в 1-вата минута. И след откриването на резултата домакините продължиха да притискат объркания си противник. Пропуски обаче направиха Мартин Тошев и Енис Хайри, а опасни шутове на Марсио Нуно и Дос Сантос профучаха на сантиметри от целта. Веднъж и Кунчев направи невероятно спасяване след удар с глава на Адриан Фернандес. Логичното се случи три минути преди почивката. Хайри удвои след корнер и разбъркване.

Само три минути след почивката влезлият като резерва Тодор Колев намали резултата и върна интригата. До края обаче черноморци не допуснаха друга конфликтна ситуация пред вратаря Паскал Борел, като не пропускаха да контраатакуват опасно. Последваха нови пропуски и добри изяви на Кунчев, а след „падащ лист” на капитана Траян Дянков топката срещна десния страничен стълб.

С 18 точки "Черноморец-Бургас" излезе на 3 - то място в класирането. Същият точков актив, но по-добра голова разлика има вторият "Локомотив" /Сф/, а лидер е "Левски" с 21 точки.

"Победата ни е стратегическа, защото бяхме с равни точки със "Славия". Ранният гол помогна на положителното ни мислене в мача, но не мисля, че беше решаващо за крайния успех, защото и ЦСКА в София ни поведе в 1-вата минута, но после обърнахме резултата в своя полза. Опровергахме скептиците, които ни критикуват, че не играем нападателно. Създадохме 7-8 положения, а вкарахме само два гола", коментира края на срещата Красимир Балъков.