"Черноморец-Бургас" разгроми "Миньор" с 3:1 В прегръдките им попадна Адриан Фернандес, който вкара с глава след центриране на капитана Пламен Крумов. Последваха два невероятни пропуска на Мартин Тошев, докато гостите репликираха с излизане в чиста позиция на техния Пламен Крумов, който сгреши в шута. В самия край на полувремето Педриня удвои след отлично изпълнение на пряк свободен удар встрани от вратата. И след почивката "акулите" продължиха да играят с настроение и да диктуват събитията на терена. В 55-ата минута Фернандес вкара втория си гол и покачи на 3:0 пак след асистенция на капитана Крумов. Незнайно защо, след като се сдобиха с класически аванс черноморци снижиха оборотите и  отстъпиха инициативата на противника. Това позволи на резервата Димитър Илиев да вкара почетно попадение за перничани.

Резкият спад в играта на възпитаниците му ядоса бургаският мениджър Красимир Балъков, който  призова от тъчлинията футболистите да се активизират отново. В последните минути  Матиас Морис на три пъти пропусна  да направи победата на "акулите" още по-изразителна.

Мачът от 26-ия кръг на "А" група беше ръководен от кипърска съдийска тройка, която заслужи много похвали за отсъжданията си. След последния сигнал играчите на "Черноморец" благодариха на агитката си за спонтанната и мощна подкрепа през целия мач.

С актив от 44 точки четата на Балъков заема 6-о място в класирането и в следващия, 27-ми, кръг гостува на 25 април на "Литекс" в Ловеч.

След мача с "Миньор" мениджърът на "Черноморец-Бургас" Красимир Балъков заяви: Най-хубавото тази вечер беше пълният стадион "Лазур". Доставихме радост на хората с победата, получи се добър спектакъл. Играхме добър футбол. Когато се създава такава атмосфера по стадионите, футболът ни ще вдигне нивото си. Към края се ядосах, защото снижихме оборотите, а точно футболистите, които влязоха като резерви, трябваше да поддържат темпото със свежестта си.