"Черноморец-Бургас" ще играе 8 контроли през зимната пауза

 

Отборът се събира за първа тренировка на 9-ти януари в 14.30 часа. На следващия ден играчите ще заминат на петдневен лагер в Пампорово, който ще продължи до 15-ти януари. Там те ще тренират по специална програма, която е заимствана от подготовката на водещи западноевропейски футболни клубове.

На 15-ти февруари отборът се прибира в Поморие, където ще бъде на лагер до края на месеца. През този период са предвидени 3 контролни срещи. Първата от тях е с отбора на Несебър на 18-ти януари, на 21-ви е срещата с отбора на Равда, а третият мач е срещу тима на "Черноморец"-Балчик.

От 30-ти януари до 14-ти февруари ще се проведе третият тренировъчен лагер на тима в Анталия. Там ще се изиграят още четири контролни срещи срещу първодивизионни тимове. Отборът се прибира на 14-ти февруари и до началото на шампионата ще се подготвя на стадион "Лазур" в Бургас. За 20-ти февруари е насрочена последната контролна среща на "акулите", която ще се изиграе в столицата срещу тима на Славия.

На традиционната си седмична пресконференция Красимир Балъков за пореден път се обяви за коренни промени в българския футбол. "Дошло е време да се реже. Проблемът не е дали ще има или няма да има извънреден конгрес. Идната седмица със собственика на клуба Митко Събев ще излезем с конкретни факти и идеи за промените. Ние обаче не сме органът, от който зависят промените. Въпросът е тези, от които зависят, да ги реализират", заяви Балъков, който отново се застъпи за първенство с 10 отбора в елитната група.

"В България няма реален футболен бизнес. Разликата, оттам откъдето идвам и тук, е като между деня и нощта. В българския футбол се води фалшива политика. Няма закони, няма правила. Сключват се договори, но пари не се плащат. "Черноморец" е за спазване на договорите, но как да правиш професионален футбол в тези условия. Разбираемо е да има известни закъснения в плащанията, но това да не се прави нарочно и изкуствено. Порочна е практиката от типа дай сега да го вземем този футболист, пък да видим кога ще можем да го платим. И ангажиментите да се отлагат във времето", аргументира се Балъков.

"Победа срещу "Локомотив" ще ни отдалечи от прекия конкурент и ще ни затвърди на 3-ото място, което заемаме. Позицията ще ни даде повече заряд и емоция за пролетния полусезон. Искаме да бием и заради феновете ни, които стоят плътно зад нас и демонстрират европейски тип мислене", заяви още Балъков.