"Черноморец-Бургас" ще играе контрола с австрийския "Рапид"

Двата отбора ще се срещнат по време на лагера си в Анталия. Мачът ще се играе на 1-ви февруари.

 

"Рапид" е рекордьор на страната си със спечелените 31 титли. Зелено-белият екип на отбора са носили известни футболисти като Ернст Хапел (направил после славна кариера и като треньор), Ханс Кранкъл, Карстен Янкер, както и нашият национал Трифон Иванов.

Настоящият състав на виенчани се води от старши треньора Петер Пакулт. Отборът е първенец в есенното класиране на австрийската Бундеслига с актив от 41 точки след 12 победи, 5 равенства и 2 загуби (голова разлика 44:18). "Рапид" участва в лига "Европа" и стигна до груповата фаза, но остана четвърти и отпадна от турнира.

Известни станаха противниците и в още две контроли на черноморци по време на подготовката в турския курорт Анталия. На 6 февруари момчетата на  Красимир Балъков ще се изправят срещу участника в швейцарската Чалъндж лига "Винтертур", който заема 5-о място в есенното класиране с актив от 24 точки (6 победи, 6 ремита и 3 загуби; 32:25 гола).

На 10 февруари бургазлии ще играят с "Вакер Тирол" от Инсбрук, който зимува начело в класирането на австрийската Първа лига (втора дивизия) с актив от 37 точки (11 победи, 4 равенства и 3 загуби; 45:15 гола).

Посредством контактите на Красимир Балъков и Фреди Бобич „акулите” срещнаха миналото лято в контроли германския шампион "Волфсбург" и един от "диктаторите" на футболната мода в Гърция – АЕК от Атина.