"Черноморец-Бургас" тренира преди първите контроли следобедното занимание на отбора на новата база на отбора в Бургас.

 

След последните два ледени дни край морето, днес слънцето и положителните температури, стопиха снега по терените и направиха възможна тренировката на естествена трева. Всички футболисти в отбора се чувстват добре след тежките натоварвания за кондиция и физика в последните дни на лагера в Поморие.

Старши треньорът Антон Велков сподели, че е изключително удовлетворен от постигнатото до момента. "Всички футболисти се намират в много добро кондиционно състояние и без усилия се справят с тежките натоварвания", коментира Велков.

На въпрос за предстоящите две контроли в събота и неделя, Велков лаконично сподели, че ще използва всички свои налични футболисти, като ще даде възможност на играчите да вземат участие и в двата мача. Той също отбеляза, че не е привърженик на пускането в игра на футболистите само за едно полувреме, тъй като според него 45 минути не са достатъчни за играчите да покажат пълноценно истинските си възможности. Затова в първия мач ще участват повече едни футболисти, а във втория – други. На всеки ще се даде равен шанс, като разбира се във втория етап от подготовката в Анталия също ще се уточняват детайли от играта и ще се усвояват различни тактически прийоми – завърши Велков.

Двете контроли  са с начало 14.00  часа в събота и неделя на стадиона в Поморие, съответно срещу "Светкавица" Търговище и "Добруджа" Добрич.