"Черноморец-Бургас" загуби дербито за купата с "Черно море"

 

Почти целият мач се игра на вратата на варненци, ала териториалното надмощие на домакините не се оказа достатъчен коз за триумф в морския дуел.

Головете за "Черно море" паднаха в продълженията на двете полувремена. Атанас Борносузов откри щастливо с гол от пряк свободен удар след рикошет, а в добавеното време след 90-те минути Ели Маркес завърши бърза контраатака в разредената бургаска отбрана. При едно от редките слизания на варненци в бургаската половина Даниел Димов уцели десния страничен стълб в 20-ата минута.

До почивката с пропуски за "акулите" се "отличиха" Матиас Морис и Роберто Карбони. В 24-ата минута 17-годишният централен защитник Георги Терзиев, който се представи великолепно, имаше малшанса да стреля с глава в напречната греда. Тоталният натиск след почивката не даде резултат. 9 минути преди края кълбото по чудо не влезе в мрежата след центриране на Марсио Нуно, а след две минути капитанът Пламен Крумов си поведе топката дълго и не успя да нанесе опасен удар.

"Смятам, че се получи един добър мач, в който ние доминирахме", заяви на пресконференцията след мача наставникът на "акулите" Красимир Балъков. За съжаление не успяхме да реализираме положенията си и затова загубихме. Поздравявам отбора на съперника, който изигра тактически правилно мача, а и късмета в този двубой бе на негова страна.

"Черно море" ни победи ни с гол след рикушет, уцелиха веднъж и гредата. През второто полувреме се затвориха,  за да задържат резултата. Ние опитахме всичко, за да променим ситуацията, но за съжаление не се получи. През цялото второ полувреме играхме в полето на съперника, но малшансът ни преследваше при завършващия удар.

"Доволен съм от старанието на момчетата и се надявам тази загуба да не натежи на психиката им", каза още мениджърът. "Загубихме един от шансовете си да играем в Европа, но позицията в която се намираме ни дава добра основа за преследването на тази цел в шампионата. През паузата ще анализираме обстойно показаното през есента и ще продължим да градим това, което започнахме. Имаме дългосрочна програма, от която няма да се отклоняваме", допълни Балъков.