"Черноморец-Бургас" загуби с 0:2 от "Берое"

Старозагорци откриха резултата в средата на първото полувреме чрез Георги Андонов, който наказа  колективна грешка в бургаската защита, започнала от 17-годишния десен бек Георги Терзиев. След гола "акулите" овладяха инициативата, но трудно успяваха да създадат чисти положения за изравняване. В 57-ата минута мениджърът Красимир Балъков предприе двойна смяна с влизането на Пламен Крумов и Ектор Гонзалес, но и това не помогна. Ситуацията се усложни още повече в 77-мата минута, когато Емил Копаранов получи втори жълт и респективно червен картон. В последните десетина минути черноморци дори останаха с 9 души на терена, след като резервата Велин Дамянов напусна заради контузия. Минута преди края „Берое” успя да удвои след бърза контраатака в разредения бургаски тил и точен удар на Искрен Писаров отблизо.

С 27 точки "акулите" са на 10-о място във временното класиране и в следващия, 19-и, кръг имат гостуване на "Спортист" /Своге/ на 20 март.

"Нашият отбор не можа да намери себе си през всичките 90 минути. Явно загубите от началото на пролетния полусезон си оказват негативното психологическо влияние. Футболистите, особено младите,  играят под напрежение, а трябва да се играе освободено и с пълно себераздаване. Продължавам обаче да стоя зад мнението, че младите в България трябва да се налагат, въпреки риска от грешки. Нормално е да има критика, но  критиката следва да е насочена към мен, а на играчите е нужно спокойствие. Няма да изпадаме в паника, няма да правим трагедии от загубите. Има още много мачове. Сега е нужно да се успокоим и още следващия мач със „Спортист” да се опитаме да излезем от ситуацията", каза мениджърът на отбора Красимир Балъков след срещата.