"Черноморец-Бургас" загуби във Варна

Това са двойката централни защитници Велин Дамянов и Емил Копаранов и португалските халфове Педриня и Рикардо Андре. Бранимир Костадинов пък направи дебют като резерва. На стадион "Тича" бургаският тим беше подкрепян от близо 200 фенове, пристигнали организирано с два автобуса и с леки коли.

 

Мачът започна с очакван, но лек домакински натиск, който обаче се увенча с щастливо откриване на резултата в 16-ата минута. След центриране от фаул най-съобразителен в настъпилото разбъркване се оказа Даниел Димов. След гола "акулите" завладяха инициативата и на свой ред започнаха да поглеждат по-често към вратата на противника. Марсио Нуньо изработи дузпа в 40-ата минута, когато безцеремонно в наказателното поле го повали Николай Домакинов. Португалецът Педриня обаче стреля слабо от бялата точка и вратарят Илко Пиргов спаси. В продължението на първото полувреме варненци удвоиха аванса си по скандален начин. Рикардо Андре беше задържан в наказателното поле, но реферът Николай Йорданов не даде сигнал за явното нарушение и Адемар порази мрежата отблизо.

Второто полувреме започна с ответен бургаски натиск. Още в 48-мата минута Велин Дамянов можеше да отбележи, ала Пиргов отново се намеси вещо. Стражът направи заявка за герой на мача със спасяване на удара и на Матиас Морис, изведен сам от капитана Цветомир Цонков в 58-мата минута. Пет минути по-късно отново Морис се озова на чиста позиция, но шутира неточно. Във времето до края на мача „Черно море” успя да съхрани аванса си с приспиване на темпото и накъсване на играта с чести нарушения.

Съставът на "Черноморец-Бургас": Борел, Зайц, Дамянов, Копаранов, Старокин, Цонков, Андре, Педриня, Марсио /64- Тошев/, Дяков /84- Костадинов/, Морис.

С актив от 27 точки възпитаниците на мениджъра Балъков заемат 6-о място във временното класиране и в следващия, 17-и, кръг от първенството на „А” група имат второ поредно гостуване – на "Локомотив" /Пд/. Двубоят ще се играе на 6 март /събота/ от 13 ч.