"Черноморец" изпусна победата срещу "Бран" в Европейските клубни турнири и се представя на добро ниво в тях.

 

Двубоят започна  много динамично като двата отбора хвърляха изключително много сили   в средата на терена. От самото начало "акулите" установиха лек териториален превес и с дълги диагонални пасове поставяха на изпитание защитата на скандинавците. Дяков, Крумов, Тошев и Андонов тормозеха с бързите си пробиви средната линия и крайните бранители на норвежкия тим. Цонков, Старокин, Терзиев и Дянков успяваха да се справят с атаките на противника, а голямото желание на младоците Пехливанов и Костадинов, допринасяше за добрия тонус в играта на бургазлии.

Най-чистото положение през първата част се откри пред Цонков, който с прецизен удар намери напречната греда зад вратаря на норвежците. Опасни удари отправиха и Терзиев с глава, както и Тошев. На два пъти и вратарят Стоян Колев се намеси авторитетно при опасности пред своята врата.

През второто полувреме играта запази облика си. За разлика от много други контролни срещи, в тази и двата отбора играеха като на финал. И футболистите на "Бран", и тези на "Черноморец" не искаха да излязат от мача победени, а напротив де се преборят за победата. Въпреки напрегнатия характер на срещата, старши треньорът на "акулите" Антон Велков даде възможност на няколко от младите футболисти да се включат в игра. През вторите 45 минути в рамката на вратата застана 19-годишния Ник Дашев, който също се представи на високо ниво в мача. В последните 15 минути "Черноморец-Бургас" показа повече свежест, а разнообразието в атаката внесено от Савио, Лис и Койта можеше да се увенчае с гол в 78-та минута, но центрирана топка, засечена с глава от Лис, премина на сантиметри над напречната греда.

До последния съдийски сигнал и двата отбора показаха желание за игра и победа, която според повечето присъстващи на стадион Емирхан повече прилягаше на бургаския тим.

Мачът бе изгледан от много мениджъри, треньори както на български, така и на чужди клубове, скаути от различни страни и почиващи в турския курорт. Седем телевизионни екипа направиха пълен запис на срещата, а 6 фоторепортери документираха интересните моменти от мача.

Утре старши треньорът Антон Велков реши да даде половин ден почивка на играчите, които сутринта ще направят възстановителна тренировка, а след обяд ще се разходят до близкия град Манавгад, за да напазаруват подаръци за своите близки.