"Черноморец" надви "Левски" с 2:1 на собствен терен Над 15 000 възторжени зрители приветстваха от препълнените трибуни успеха на домакините. Около 2 000 души в два от секторите обаче  останаха смълчани, защото там бяха заели места феновете на „Левски”.

Мениджърът Красимир Балъков беше заложил на пресметлива тактика и черноморци започнаха мача повече прибрани в своята половина, но винаги готови за бързи контраатаки. Тактиката проработи в 29-ата минута, когато Дос Сантос намери Георги Андонов в наказателното поле и нападателят порази мрежата отблизо. В 40-ата минута токов удар спря част от осветлението на стадиона и играта беше прекъсната за 7 минути. Към края на полувремето Марсио Нуно замалко не удвои с мощен шут, но и черноморският страж Паскал Борел отрази опасен изстрел на Тасевски.

През второто полувреме набезите на "акулите" станаха още по-остри.Рикардо Андре имаше малшанса да уцели десния страничен стълб в 53-ата минута, а 7 минути по-късно Дос Сантос се размина на косъм с центриране отдясно на Мартин Тошев. Веднага след това Георги Петков със сетни усилия отби удар на капитана Траян Дянков, но при последвалия корнер вратарят на „сините” капитулира пред засечката на Андре с глава на първа греда – 2:0!!! До края черноморци заложиха на организирана отбрана, като най-много проблеми им създаде влезлият като резерва Александър Александров. В 74-ата минута Борел отби "бомба" от воле на Гаджев в напречната греда, а при добавката Гарра Дембеле от явна засада, стреля в аут. Три минути по-късно ветеранът Александров намали резултата след удар от въздуха в 77-ата минута. За повече от минимална загуба обаче гостите нямаха нито сили, нито потенциал. Отчаяха ги и добрите намеси на Борел.

Футболистите на Красимир Балъков оставиха сърцата си на терена и победиха. Показателен за максималното им изразходване беше и мускулният спазъм, който Нуно получи към края...

След 3-тия кръг "Черноморец-Бургас" е един от трите отбора, които са в челото на класирането с по 7 точки. Другите два са "Локомотив" /Пд/ и шампионът "Литекс". На "акулите" предстои второ поредно домакинство - на 22 август /събота/ от 21 ч на "Лазур" срещу новака "Видима-Раковски".

"Честитя на момчетата мъжката игра и характера. "Левски" е най-добре играещият отбор в България в момента, не е лесно срещу този тим. Нашата психология се наруши след гола им. Бързо се окопитихме след това обаче и в крайна сметка победихме. Не мисля, че сме правили хитринки, бяхме уморени, тъй като хвърлихме много енергия. За нас отборите няма значение какви имена имат. Играем за победа винаги. Трябва да забравим еуфорията преди мача с "Видима". Много съм доволен от играта на футболистите ми през първото полувреме. Затворихме пространствата пред Дембеле, Жоазиньо и Младенов, бързи и добри футболисти. Направихме и отлични контраатаки. Диктувахме нещата на терена до втория гол, който вкарахме. След това се видя, че "Левски" няма какво да губи, хвърли всичко, ние отстъпихме една психическа крачка назад. Сашо Александров, един много опитен играч, успя да отбележи. След това коригирахме някои неща, успяхме да успокоим играта. За наш късмет "Левски" нямаше кой знае какви чисти голови положения до края", каза мениджърът на "Черноморец" Красимир Балъков.