Черноморец е единственият бургаски тим, който се класира за първенството. Снимка КВТ Черноморец

Черноморец е единственият бургаски тим, който се класира за първенството. Снимка КВТ Черноморец

Отборът на "Черноморец" се оказа единственият бургаски клуб, който преодоля квалификациите за 15-годишни момчета и се класира за финалната шестица от държавното първенство за сезон 2020/2021.

Възпитаниците на треньора Петър Йонов постигнаха три категорични победи, с което си осигуриха място сред най-добрите шест тима на България.

В следващия етап от надпреварата вицешампионът "Черноморец" ще се изправи срещу варненските "Комодор" и "Черно море", столичните ЦСКА и "Левски", и "Ботев" - Враца. Очакват се много здрави битки, като се играе по системата "всеки срещу всеки". Най-добрите четири отбора ще оформят финална четворка и в Суперфинал ще си оспорват медалите.

На басейна "Приморски" във Варна "Черноморец" победи "Аква Спорт" с 18:7, "Славия" с 20:4 и съгражданите си от "Арена" с 18:3.

Във възловия мач с "Черно море", срещу физически израсналите за кратък период варненски състезатели, "акулите" отстъпиха с 6:13. Спечелените точки от трите победи обаче бяха достатъчни за бургазлии, които се класираха втори, а по регламент за финалната фаза продължават само отборите, заели първите две места в своите квалификационни групи.     

Неочаквано извън финалната шестица остана отборът на "Нептун".

На столичния басейн "Диана" бургаският тим завърши с 6 точки в групата си, колкото събраха "Ботев" и "Локомотив НН". С по-добра голова разлика обаче врачани се класираха втори.

Така "Нептун" остана на третата позиция и ще играе във финал „Б“. В разпределението на местата от 7 до 16 място в първенството ще участват още "Арена Бургас", "Славия", "Аква Спорт", "Локомотив НН", ЦДНА, "КПС Варна", "Тича" и "Локомотив Русе".