Момчетата на Черноморец, във възрастова група до 13 години, се поздравиха с успехи

Момчетата на Черноморец, във възрастова група до 13 години, се поздравиха с успехи

Момчетата на „Черноморец”, във възрастова група до 13 години, се поздравиха с успехи във втория регионален квалификационен турнир от държавното първенство. На басейна в „Меден рудник” бургаските ватерполисти взеха авторитетни победи над съперниците си от варненските отбори. Те се наложиха със 7:5 срещу „Аква Спорт” и с 4:3 срещу „Черно море”. Така момчетата на треньора Светозар Владков оглавиха класирането в група „Г” с 6 точки. Втори е „Черно море”, който победи „Аква Спорт” с 8:7.

Както е известно новият сезон в шампионата се провежда по нова система, в която отборите са разделени в две зони по две групи. По регламент за следващия етап от държавното първенство натрупаният актив от изиграните срещи не се зачита. Което означава, че за финала от 1-4 място на Изток „Черноморец”, „Черно море”, както и другите тимове от група „В” – „Комодор и „КПС Варна” продължават участието си с 0 т. В зона Изток за 5-7 място играят „Нептун”, „Аква спорт”, „Дръзки”.

В шампионата U13 стартираха общо 14 отбора, разделени по 7 в двете зони. Класиралите се за финала в двете зони – осем отбора, ще участват за разпределението на медалите. Останалите шест тима - за класиране от 9 до 14 място.

В западната зона за 1-4 място ще спорят „Славия”, „Ботев”, ЦСКА, „Ботев 2000”/Вр/, а за 5-7 място – „Левски”, „Локомотив НН”, ЦДНА 2013.

Съща е ситуацията и в първенството за девойките до 17 г. В квалификацията в групата, състояла се в столицата, момичетата на треньора Петър Йонов победиха домакина „Локомотив НН” със 7:3 и отстъпиха от шампиона „Ботев 2000” /Враца/ с 1:14. За супер финала продължават и трите отбора, плюс класиралият се на първо място от другата група, където са „Арда”, „КПС Варна” и ЦСКА. И отново с нулев актив. Без да се зачитат резултатите от срещите, без класиране. За клубовете остават фактурите от платените средства за хотел, храна и пътните до София – общо 800 лева за два изиграни мача.