Наносите се образуваха в резултат на проливните дъждове, които се изляха в средата на месеца в Бургас. Снимки Община Бургас

Наносите се образуваха в резултат на проливните дъждове, които се изляха в средата на месеца в Бургас. Снимки Община Бургас

Чистя речни корита и дерета, които са на територията на община Бургас, от наноси, натрупани по време на интензивните валежи в средата на този месец. Работата започна непосредствено след нормализиране на обстановката и обхвана всички реки и дерета и е резпоредена от кмета на Общината Димитър Николов. Работни групи със специализирана техника отстраниха голямо количество наноси, паднали дървета, и друга растителност, които сериозно биха възпрепятствали оттичането на придошли води при нови валежи. Почистване обхвана района на село Димчево и кв. "Горно Езерово".

Екип и техника на РС ПБЗН - Бургас почистиха устието на река Маринка при вливането ѝ в Черно море. В момента продължава машинното и ръчното почистване на коритата на реките Отманлийска и Изворска.

Екипи на сметопочистващата фирма "Нелсен чистота" са обработили района при дерето в квартал "Долно Езерово". Премахнати са натрупани отпадъци, почистени са решетките към дерето, за да може дъждовната вода да се оттича безпроблемно. Почистване е извършено и на канала в района на мол "Плаза".

Дейностите ще продължат до премахването на затлачванията с тиня, клони и части от дървета, които пречат за нормалния воден поток на реките и деретата.

Мерките са част от програмата на Общината за ограничаване на последствията при обилни валежи и наводнения. 

Галерия