Ивайло Колев бе поставен под №20 в листата на ГЕРБ. Снимка Архив Черноморие-бг

Ивайло Колев бе поставен под №20 в листата на ГЕРБ. Снимка Архив Черноморие-бг

Ивайло Колев е човекът на Христо Ковачки в бургаския Общински съвет. Колев влиза в местния парламент като гражданска квота от листата на партия "ГЕРБ", научи "Черноморие". Той беше поставен под номер 20 в листата и единственият, който получи най-много преференции - 750, след водача на листата Севдалина Турманова, която има лични 1388 преференции.

Партията на Ковачки имаше свои съветници в два последователни Общински съвета в Бургас - в периода 2011-2015 те бяха двама, а в ОбС от 2015 до 2019 - един. И в двата състава съветник от партията на Ковачки БДЦ (преди преименуването бе "Лидер" б.а.) бе Димитър Христов - управител на една от една от фирмите на премприемача в Бургас.

Тази година от БДЦ решиха, че няма да участват самостоятелно на изборите, а ще имат свой представител в местния парламент, но избран от друга листа. Оказа се, че това е Ивайло Колев, който ще положи клетва като съветник от ГЕРБ на сесията на 30-ти октомври. По време на кампанията Колев заяви пред екип на "Черноморие", че участва в листата по лична покана на Димитър Николов - зам.-председател на ГЕРБ и избран за четвърти мандат кмет на Бургас.

Колев е - ръководител на бургаскиия клон на "ОЗК -Застраховане"АД, чийто мажоритарен собственик е предприемачът Христо Ковачки. Така напрактика той има свой съветник, макар и не избран пряко от БДЦ.