DSC_9123

DSC_9123

Д-р Милева: Клисарова бави акредитацията за Медицинския

"Проф. д-р Асен Златаров" и с това стопира реално откриването на факултет по здравни грижи. Преди да стане министър, Клисарова бе ректор на Медицинския универститет във Варна. "Не мога по друг начин да си обясня действията на министърката, след като тя вече трябваше да внесе в парламента искането за разкриване на факултета в бургаския университет. Документите за това са готови отдавна. Имахме и уверението й, че това ще стане", коментира депутатът от ГЕРБ д-р Галина Милева (на снимката вляво). Според нея, времето минава и ако не се вземат спешни мерки в тази посока, няма да може през септември да бъде направен първия прием в университета с новите специалности в сферата на медицината. "Молила съм колегите от БСП да "натиснат" министърката си, за да се задвижи процедурата. Този факултет е от значение, не само за Бургас, но и за цялата област", допълни Милева.

"Забелязва се, че Варна има сериозно лоби в лицето на настоящия кабинет. Оттук в парламента влезе и настоящия премиер Пламен Орешарски, образователната министърка е от Варна, както и транспортния министър - Данаил Папазов. За университетите във Варна са завишени субсидиите, с приоритет са доста обекти там", допълни депутатът Диана Йорданова.

Според нея, всички действия на БСП до този момент показват, че са хвърлили прах в очите на хората в името на спечелването на изборите. "Ние знаем кой реално спечели изборите и това не беше БСП. Но откакто са на власт, не са спазили нито едно от предизборните си обещания", каза още Йорданова. Тя посочи и основните нереализирани акценти в политиката на управляващите - отлагане на премахването на плоския данък, намаление с 2% на лихвата по депозитите (тя бе въведена на 1 януари 2013 г. от кабинета на Бойко Борисов по предложение на тогавашния финансов министър Симеон Дянков б.а.) при заявка за тоталното й премахване, както и обещанията за нулева ставка на най-ниските доходи. "Последното ще помогне за влизането в сивия сектор, вместо да даде положителни резултати, защото и на 340, и 390 лева данъкът е един и същ. Да не говорим, че обещанията за увеличаване на пенсиите ще стане реално от 1 юли тази година и то само с 4 лев. А причината за това всички я знаем - няма пари", допълни още Диана Йорданова.