Докоснете се до краткия миг на щастието в спектакъла Дамата с камелиите на 30-и ноември в Културен дом на НХК

Докоснете се до краткия миг на щастието в спектакъла Дамата с камелиите на 30-и ноември в Културен дом на НХК

 "Дамата с камелиите" на Александър Дюма – син е най-новата премиера на Варненския театър "Стоян Бъчваров",с която на 30-и ноември т.г. от 19.00 часа трупата ще гостува на сцената на  Културен дом на НХК в Бургас.

Спектакълът пожъна голям успех при представянето си в Народния театър "Иван Вазов" в София преди две седмици. Магнетичната актриса Христина Джурова, която се превъплъти в съпругата на Амадеус от едноименния спектакъл с режисьор Стайко Мурджев и заради която получи "Икар" за поддържаща женска роля, влиза в образа на Маргьорит Готие. Режисьор на спектакъла е Маргарита Мачева. Тя умело пресъздава идеята на романа за краткия миг на щастието, който те докосва и изчезва. "Дамата с камелиите" е разказ за пропуснатите възможности, за невъзможните избори, за разминаването с другия.

Дюма-син пише романа си, след като губи голямата си любов и чрез текста си я съживява отново и отново, поправяйки грешките от миналото. "Спектакълът, който създадохме с трупата на ДТ "Стоян Бъчваров" е опит за дисекция на миналото, сглобяващ парчета от изчезнал живот, за да си отговорим на въпроса защо проваляме сами предложената ни възможност за щастие и търсим път назад чак, когато вече е твърде късно"- споделя режисьорът Маргарита Мачева.

Любимецът на публиката Стоян Радев се превъплъщава  в Граф дьо Варий, а Недялко Стефанов е Арман Дювал. Сценографията е дело на Борис Далчев, художник на костюмите е Константин Вълков, а музиката е на Петър Дундаков. Зрителите ще видят стилен класически спектакъл.

Билети се продават на касата на Часовника.