Данъчните съставили 5 акта при проверка на студентския празник

28 обекта в Бургас, Созопол, Поморие и Слънчев бряг са били наблюдавани от приходната администрация с оглед пресичане опитите за укриване на обороти. "Само при наблюдение в две заведения за обществено хранене оборотите скочили почти двойно спрямо посочените по документи от предходната вечер", уточни  пресаташето на НАП-Бургас Христо Узунов. В много от предварително селектираните по обяви в интернет обекти въобще не е имало клиенти за студентския празник. Други заведения са били полупразни, разказаха данъчните. При проверките се е установило още, че няма нарушения от страна на работодателите по отношение на трудовите договори и превеждането на осигуровките.

 

От НАП-Бургас извършват съвместни проверки с полиция и митническите власти на обекти в търговската мрежа. По време на Коледните и Новогодишни празници отново ще бъдат възобновени активните открити наблюдения по ресторанти и увеселителни заведения в региона.

437 милиона лева от началото на годината са постъпленията в НАП-Бургас от данъци и осигуровки, съобщиха още от териториалната структура на приходната агенция.