Данъчните декларации достъпни в сайта на НАП

Декларациите са публикувани в готов за попълване вид, така че всеки желаещ може да ги изтегли от страницата на приходната агенция, да ги попълни, да съхрани електронно копие от тях или да ги разпечата. И през тази година формулярите се състоят от основна част и приложения, като се попълват само тези от тях, за които са получени доходи, респективно печалби. Срокът за подаване на годишните декларации за доходите на физическите лица е до края на април 2010 г. за доходи от 2009 г., а крайната дата за обявяване на печалбите на юридическите лица 31 март 2010 г.

 

Хартиени копия от различните декларации се печатат в момента, затова Националната агенция за приходите съветва всички свои клиенти, които имат намерение да декларират доходите си в първите дни на 2010 г. да използват електронните образци, публикувани в www.nap.bg.

Допълнителна информация за попълването на декларациите, сроковете и начините за подаване на документите и плащане на дължимите данъци и осигуровки дават експертите на информационния център на НАП на телефон 0700 18 700 всеки делничен ден на цената на градски разговор от цялата страна. Информация може да се получи и на място в салона за обслужване на НАП-Бургас на улица "Александровска" № 26.