Ще търсим възстановяване на парите от Комисията по бедствия и аварии, каза зам.-кметът Чанка Коралска. Снимки Лина Главинова

Ще търсим възстановяване на парите от Комисията по бедствия и аварии, каза зам.-кметът Чанка Коралска. Снимки Лина Главинова

200 000 лева ще бъдат осигурени за укрепване на пътя до кръговото в посока "Летище Бургас" и квартал "Сарафово". Голяма земна маса се свлече буквално на пътното платно след проливните дъждове на 1-ви октомври. От агенция "Пътна инфраструктура" обявиха, че Община Бургас трябва да отремонтира пътя за своя сметка по силата на сключено споразумение, след което парите ща й бъдат възстановени.

"Всяка година подновяваме договорите с Агенцията, които касаят поддръжката на пътните участъци от републиканската пътна мрежа, които попадат в урбанизираната територия на града. Получаваме известно финансиране за това, но парите не са достатъчни. Става въпрос за отсечката от пътя от Сарафово към града, от Ветрен към града, както и улица "Транспортна", която е част от път "I 9", каза пред "Черноморие" зам.-кметът по строителство в община Бургас Чанка Коралска.

"Случилото се край Сарафово е извънредна ситуация. Направихме разчет за ремонтните дейности. За целта ще са нужни 200 000 лева. Заедно с агенция "Пътна инфраструктура" ще искаме възстановяване на средствата, които ще изразходваме за възстановяване на пътя от Комисията по бедствията и авариите. Докато преведат парите обаче не може да чакаме и затова започнахме дейностите. Днес (вчера б.а.) бях на място. Работи се активно. Може да се види започналото укрепване", обясни Чанка Коарска.

Очаквайте: Какви средства заделя Община Бургас за ремонт на общинската пътна мрежа и какво предстои през 2019 година?

Галерия