DSC_7566

DSC_7566

Дават и на Варна 100 млн. лв., изпълнява проекти в срок Това обяви днес в морския град министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова. Средствата са за периода 2014-2020 и могат да бъдат използвани в рамките на Интегрирания план за градско развитие. Варна ще може да кандидатства и за други проекти. Предстои да бъдат създадени и фондовете за финансов инженеринг, където сумата е по-голяма от тази по програма "Джесика" и където общините също ще могат да кандидатстват.

В рамките на текущата Оперативна програма "Регионално развитие" всички проекти на община Варна се изпълняват в срокове и на този етап не виждаме притеснение за тяхната реализация. Даже в допълнение, след изготвен анализ, най-късно до април ще дадем възможност на общината да кандидатства за средства, от неусвоените или спестени по различни проекти, каза още Лиляна Павлова.
Министър Павлова връчи на кмета на общината Иван Портних документите, с които градът е одобрен да реализира проект на стойност над 3,5 млн. лева - за изграждане на блок с 30 апартамента в Аспарухово, в които приоритетно ще бъдат настанявани хора, пострадали от водното бедствие. Най-късно през март пък Варна ще получи 8,5 млн. лева от фонд "Солидарност" за изграждане на двата охранителни канала в Аспарухово.