От ДБГ призовават всички компетентни органи максимално бързо да установят извършителите

От ДБГ призовават всички компетентни органи максимално бързо да установят извършителите

От бургаския офис на партия "Движение България на гражданите" разпространиха до медиите декларация във връзка с взрива на златарско ателие, който стана в 03.30 часа на 22-и януари. В декларацията се казва:

"Движение България на гражданите" - Бургас изразява своето притеснение относно взрива на златарско ателие в центъра на град Бургас.

Окачествяваме тези действия като абсолютно недопустими и недемократични в 21 век. Не приемаме и се противопоставяме на всяка форма на натиск или насилие върху българския бизнес, както и върху всеки един български гражданин. 

В последно време станахме свидетели на редица подобни случаи, които останаха неразкрити от органите на реда. Това само показва невъзможността на държавата и сектор "Сигурност" да защити гражданите и бизнеса от посегателства.

ПП "Движение България на гражданите" - Бургас призовава всички компетентни органи максимално бързо да установят извършителите и те да бъдат наказани с цялата строгост на закона. Органите на реда трябва да вземат незабавни мерки за гарантиране на сигурността на хората. Всякакви подобни инциденти рушат имиджа на града и поставят под съмнение развитието на Бургас като туристически център, в който туристите и инвеститорите могат да бъдат спокойни и сигурни".

Образувано е досъдебно производство за взрива в Бургас