Pojarna-PLAKAT1

Pojarna-PLAKAT1

Деца се надпреварват в състезание за пожарникари

в спортна зала "Бойчо Бръмзов" с начален час 10.00. То се организира от Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Бургас. Съорганизатори на порявата са "Спортен клуб по пожароприложен спорт – Бургас", Обединено детско заведение №5 "Иглика" – Бургас, Обединено детско заведение №7 "Райна Княгиня" – Бургас и Обединено детско заведение №15 "Моряче" – Бургас.

Целта на състезанието е повишаване на противопожарната култура на децата, създаване и развитие на трайни практически умения у тях и готовност за правилни действия при пожари, стихийни бедствия и аварии и свързаните с тях опасности.

В състезанието ще се включат следните дисциплини: състезателна пътека с препятствия по утвърдени правила – отборна дисциплина; хореография с тематична насоченост към целите на мероприятието – отборна дисциплина;

  1. най-красива детска рисунка на тема: "Пожарникарят в моите очи" – индивидуална дисциплина.
  2. В съдийските комисии ще членуват: за дисциплината "Състезателна пътека с препятствия" – длъжностни лица от РСПБЗН Бургас, за дисциплината "Хореография": Председател на журито – Елена Симеонова, председател на СК по художествена гимнастика "Олимпия"; помощници: представители от спортни клубове и ОУПБЗН – Бургас
  • за дисциплината "Най-красива детска рисунка" – жури с председател от Общински детски комплекс (ОДК) – Бургас и членове от ОДК и ОУПБЗН – Бургас.
  • Надпреварата в отделните дисциплини с излъчване на индивидуални и отборни призьори ще се проведе при спазване принципите на безпристрастност и обективност в отсъждането.