Bazar

Bazar

Децата от Царево с Великденски базар

 на всички институции от региона.

Базарът беше открит с музикална програма, подготвена от децата, в която участваха мажоретният състав на училището, вокална група "Усмивки" и танцово студио "Съншайнс". Гост изпълнител на събитието беше Калина Костадинова, бивша възпитаничка на училището. В момента тя е възпитаник на Националното училище за фолклорни изкуства "Филип Кутев" в Котел.

Изделията, които бяха изложени са приготвени предимно ръчно от учителите и учениците в часовете по Труд и техника, Изобразително изкуство и в извънкласни форми. Инициативата е на децата, на класните ръководители и на училищното настоятелство. Част от материалите за изработването на изделията са закупени от училището, а друга част от самите деца. Родителите се включиха с домашно приготвени сладки и с помощ при изработването на сувенирите. Събитието се превърна в истински пролетен празник за града.

Целта на инициативата бе събирането на средства за децата от Община Царево, които са в неравностойно положение. Общата сума ще се обяви на сайта на училището.