ДЕЛА сезира прокуратурата за сделки на община Несебър

Събраните документи са изпратени и до Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси към НС.

 

Като най-фрапиращ случай от ДЕЛА определиха обществена поръчка за неизвършенo строителство на пътен участък, по която са изплатени близо 200 хил. лв. в края на миналата година. "Без да има положен нито кубик бетон, е издаден протокол за извършени строително-монтажни работи и са платени 200 хил. лв. от бюджета", каза председателят на партията Атанас Терзиев. Според него случващото се е става със знанието на кмета Николай Димитров, на председателя на общинския съвет Благой Филипов, избран от партия МОРЕ (тя бе регистрирана от строителните предприемачи братя Диневи за местните избори преди 2 години б.а.) и директора на строителния надзор в общината Клара Каравасилева, която също е от същата партия.

"Това не са лични нападки срещу кмета Николай Димитров, както много пъти са ни обвинявали. ДЕЛА атакува управлението на общината в лицето на кмета и управляващата коалиция МОРЕ, която държи цялото строителство", уточни Атанас Терзиев. Той допълни, че в община Несебър е практика да се подписват неуточнени договори, които не подлежат на контрол впоследствие.

От ДЕЛА ще настояват още за проверка на две решения за отстъпване на право на строеж и промяна на ПУП (Подробен устройствен план), за които, според тях, кметът Николай Димитров незаконосъобразно се е разпоредил без решение на общинския съвет.