Демонтажът ще бъде извършен от 17-ти до 19-ти май. Снимка Община Бургас

Демонтажът ще бъде извършен от 17-ти до 19-ти май. Снимка Община Бургас

Демонтират излезли от употреба жп релси в Бургас, които пресичат улица "Одрин". След това пътната настилка ще бъде възстановена в по-удобен за преминаване вид. Срокът за изпълнение е от 07.00 ч. на 17-ти май до 19.00 ч. на 19-ти май. За посочения период улица "Одрин" ще бъде затворена за моторни превозни при кръстовището с улица "Цар Калоян", съобщиха от пресцентъра на Община Бургас. Движението ще се извършва съгласно създадената временна организация. През това време на фирмите и гражданите ще се осигури достъп до имотите им в района от посока квартил "Долно Езерово".

След настояване на Община Бургас ще се демонтират за кратко и използваемите релси по улица "Одрин", за да се монтират гумирани подложки отдолу, тъй като има много оплаквания от шофьори, че си разбиват там колите. Тази задача ще изпълни Национална компания "Железопътна инфраструктура".

Ремонтът налага промяна в маршрутите на линии № 7 и № 7а, които през трите дни ще пътуват както следва:

- от автогара "Запад"  - по маршрута до площад "Трапезица" - улица "Струга" - булевард "Даме Груев" - улица "Янко Комитов" - терминал "Славейков" .... продължават по маршрута

- от квартал "Долно Езерово" - / квартал "Лозово" - по маршрута до терминал "Славейков" - улица "Янко Комитов" - булевард "Даме Груев" - улица "Струга" - площад "Трапезица" .... продължават по маршрута.

Автобусите, обслужващи линии с номера - 7 и 7а, ще спират на всички съществуващи спирки по изменения маршрут.

На 17-ти май, петък, сутринта линия Бо ще мине през улица "Одрин", но в следобедните курсове маршрутът й също ще бъде изменен:

- от терминал "Славейков" - улица "Янко Комитов" - булевард "Даме Груев" - улица "Струга" - площад "Трапезица" - продължава по маршрута, като автобусите също ще спират на всички спирки по улица "Янко Комитов" в ж.к. "П.Р. Славейков".

С изключение на сутрешните курсове по линия Бо в петък, за дните на ремонта спирките на улица "Одрин" няма да бъдат обслужвани.