Деница Златева дойде заедно с депутатите Петър Кънев (вляво), Николай Тишев (вдясно) и Живко Господинов - общински лидер на БСП - Бургас. Снимки Лина Главинова

Деница Златева дойде заедно с депутатите Петър Кънев (вляво), Николай Тишев (вдясно) и Живко Господинов - общински лидер на БСП - Бургас. Снимки Лина Главинова

Европейският парламент не е панацея. По важните за българите теми трябва да има сътрудничество между ЕП и еврокомисаря. Пакетът "Макрон" е доказателство за пропусната възможност. По такива важни теми трябва да има обществено обсъждане, да се активира целия засегнат бранш и да се работи в тясно сътрудничество с българия парламент. Има механизми за влияние в ЕП, но ние не ги използваме. Това каза Деница Златева - кандидат за евродепутат от листата на БСП пред журналисти в Бургас. Тя участва в откриването на информационната предизборна шатра на БСП, разположена на улица "Александроовска", над Часовника, заедно с народните представители на БСП - Петър Кънев и Николай Тишев, областният лидер на червените Стойко Танков и общинският председател на партията в Бургас Живко Господинов.

"Имаме подготвени и силни кандидати в листата. Надяваме се, като част от ПЕС, ще имаме голяма и силна група в следващия Европейски паралемнт и ще формиране нова група", допълни Деница Златева.

Тя коментира и скандалите с неправомерното използване на средства от европейските фондове. "Трябва да има стриктно прилагане на регламента за усвояване на средствата, прецизно оценяване на проектите и е много важна ролята на контролната органи", каза още кандидат-депутатът на БСП.  Според нея, има и добри примери за използване на европейски средства при реализацията на проекти. "Основният въпрос, от който се вълнуват хората и споделят при срещите ми с тях е, кога ще има наказани за корупционни практики с европейски и национални средства", каза още Деница Златева.

БСП участва в изборите за Европейски парламент под 18 в бюлетината. Те ще се проведат у нас на 26-ти май, неделя.

Галерия