137907336612059

137907336612059

Депутат с акт за преместен знак

откриване на последния участък от автомагистрала "Тракия". Това заяви в парламента днес вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, в отговор на въпрос, зададен от народните представители от "Коалиция за България" Атанас Зафиров и Пенко Атанасов. Въпросът е относно неправомерното навлизане на народни представители от ГЕРБ, бившия областен управител на Бургас и кметове на магистрала "Тракия" на 12-ти юли 2013 г.

"Какви действия са предприели органите на Министерство на вътрешните работи във връзка с посочения инцидент? Има ли вече, и какви, наложени наказания за тази хулиганска проява?", попита Атанас Зафиров. 

От отговора на министъра стана ясно, че е извършена проверка от ОД на МВР - Бургас, с която са установени нарушителите, навлезли неправомерно в участък, който към 12 юли 2013 г. все още е бил строителен обект.  Установено е, че във въпросните действия са участвали депутатите от ГЕРБ Иван Вълков, Семир Абумелих, Диана Йорданова и Димитър Бойчев, кметовете на Поморие и Царево - Иван Алексиев и Георги Лапчев, както и бившият областен управител на Бургас Константин Гребенаров. Депутатът Семир Абумелих и Константин Гребенаров са премахнали знак "Г10". Преместването на знака е нарушение на Закона за пътищата.