Kaloyan_Ivanov1

Kaloyan_Ivanov1

Депутати дадоха 1 200 лв. стипендия на студент

Стипендията е за първата година от обучението му. Калоян Иванов получи първата част от дарението лично от шестимата депутати, които му пожелаха да се докаже като изключителен студент, така както това се е случило в Професионалната гимназия по Механоелектротехника и електроника, където той завърши с пълно отличие през месец май 2012 г.
"Калоян не само завърши с отличие училище, но и спечели националната олимпиада по техническо чертане с ръководител инж. Веселина Кашукеева. Тази награда му даде възможност да се запише във всеки технически университет на територията на страната, но поради комплексни причини той реши да остане в Бургас. Горда съм, че в нашето училище учат и завършват млади хора като Калоян", каза директорът на гимназията инж. Роза Желева.
В училище Калоян Иванов се дипломира в специалност "Автотранспортна техника", а от следващата седмица ще учи специалност "Електроника" в университета.
"За мен и колегите ми беше удоволствие да учредим тази стипендия, тъй като точно такива млади хора трябва да бъдат поощрявани. След като се запознахме с Калоян вече ще поддържаме личен контакт и ще следим и следващите му изяви в университета", коментира водачът на Групата на ГЕРБ в парламента Димитър Бойчев.