DSC_4695

DSC_4695

Депутатът Кенов благодари през медия на коалиционните си партньори

благодари през сайт Черноморие на коалиционните си партньори за свършеното по време на кампанията за извънредните парламентарни избори за 43-то Народно събрание. Кенов стана народен представител от Втори многомандатен избирателен район Бургас. Коалицията получи 4,52% от гласовете на избирателите в Бургаско. Водачът на листата Кенов има едва 398 преференции. За вторият - Георги Маринчев (Движение Георгьовден) преференциално са гласували 644 души, а за третия - Марин Лазаров (Лидер) - 1012 души.

"Искам персонално да благодаря на коалиционните ни партньори от "Гергьовден" и "Лидер" за положените усилия. На Митко Колев (Димитър Колев б.а.), на Марин Лазаров, на земеделците за участието им в кампанията", каза пред Черноморие Стефан Кенов. Оказа се, че с нито един от лидерите на коалиционните партньори в Бургас Кенов не се е чувал. "Едва снощи станаха ясни окончателните резултати от изборите и депутатските места, които печелим", така Кенов оправда липсата на комуникация с тях.

По-рано днес Георги Маринчев - областен лидер на "Гергьовден" отправи лично послание на стената си в социалната мрежа. След като благодари на привържениците на Движението за свършената работа и поздрави Стефан Кенов с депутатското място, той изразява личното си отношение към него и действията му по време на кампанията. Постът на Маринчев е негативен, заради разочарованието му от постъпките на Кенов. "Не съм чел поста му. Не мога да го коментирам", бяха думите на Кенов пред Черноморие. Той призна, че не е доволен от постигнатия резултат на коалицията. "Изненадващо паднахме. Надявахме се да оберем негативния вот, а той отиде в "Патриотичния фронт" (НФСБ и ВМРО). Хората, на които се надявахме да ни подкрепят, гласуваха за тях", коментира изборния резултат Стефан Кенов.

"Разумната ни цел са два мандата, защо не и трети? Мисля, че ще постигнем резултат по-висок от 15 000 гласа", заяви Кенов на 2-ри септември, когато заедно с Димитър Колев - "Лидер" (на снимката вляво) и Георги Маринчев - "Гергьовден" (на снимката вдясно) регистрираха листата на коалицията във Втори многомандатен избирателен район Бургас. ББЦ успя да получи малко над 8000 гласа.