plakat2

plakat2

Деца рисуват на тема как ЕС променя дома им ще бъде даден в 9.00 часа в ОУ "П. Р. Славейков" в понеделник. Конкурсът се провежда под егидата на министъра по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев. Неин организатор е Централният информационен и координационен офис към Министерския съвет и 27-те областни информационни центъра (ОИЦ). 

Първата фаза на конкурса се реализира на регионално ниво. Участниците са разделени в две възрастови групи: от 6 до 10 години и от 11 до 12 години.
Желаещите да участват могат да подават картините си в Областен информационен център – Бургас, на улица "Трапезица" №5, в периода 17 септември 2012 г. – 19 октомври 2012 г. Няма ограничения относно техниката на изработка на картините, нито техния формат. Задължително изискване е те да са свързани с темата на конкурса. Едно дете може да участва само с една картина и само в един ОИЦ. Произведенията на участниците могат да бъдат предавани само от родител или настойник, друг роднина над 18 г. или учител. Класирането ще извърши комисия от изявени личности от съответните области. 
На 1 ноември 2012 г. във всеки областен център ще бъдат обявени победителите в двете възрастови групи. Класираните на първо място ще получат МР3 плеър, а всички останали участници – поощрителни награди. 
Картините на победителите в регионалните кръгове ще бъдат изпратени в София за националния кръг, от който също ще бъде излъчен победител. Официалната церемония по връчването на наградите ще се състои  на 21 декември 2012 г., когато министър Дончев ще се срещне с децата и лично ще връчи наградите на отличените. Победителите ще получат PSP конзола.