Деца с увреждания ще плуват в новия басейн Упражненията във вода ще помогнат на децата със специфични потребности да преодолеят някои дефици в развитието си, да подобрят общото си здравословно състояние и да създадат необходимите двигателни и хигиенни навици използвани в ежедневието. Това ще доведе до тяхното по-лесно и по-бързо интегриране сред обществото.

Тренировките ще се провеждат под наблюдението на специалист по водна рехабилитация, без ограничения във времето. Всяко дете ще посещава басейна два пъти седмично като заниманията ще бъдат индивидуални и групови, според степента на увреждане. Децата, желаещи да се обучават във вода, могат да се записват за участие в спортен клуб "Параспорт" на тел. – 0878193099.

Комплексът бе открит преди две седмици. Той разполага с два басейна (50-метров и 25-метров) и обслужваща сграда със санитарни възли, съблекални, помещения за треньори и кафене. Водата в тях се подгрява чрез специална газова инсталация, което позволява почти целогодишното им ползване.