Деси Добрева ще изнесе грандиозен концерт в Летния театър в Бургас на 26-и юли от 21.00 часа

Деси Добрева ще изнесе грандиозен концерт в Летния театър в Бургас на 26-и юли от 21.00 часа

Безспорно най-горещата точка в културния календар на Бургас  за тази седмица е предстоящият концерт на ангелогласната Деси Добрева на 26-и юли, неделя, от 21.00 часа на сцената на Летния театър. 

Гласът  и таланта  й я правят национално разпознаваема и обичана, което се изразява най-вече в огромната й концертна дейност и сценични изяви. Впечатляваща е музикално-артистичната й кариера: класическо пиано в национално училище по изкуства, театър "Стоян Бъчваров" във Варна, Националната музикална академия с поп и джаз пеене и музикална педагогика, Berklee College of Music, Boston.  Безспорно най-голяма популярност й носят участията й в "Шоуто на Слав" и турнетата на "Ку-ку бенд", "Евровизия", както и участието й като автор и водещ на шоуто "Полет над нощта" по БНТ. Освен стотиците изяви в България, Деси Добрева е изнасяла концерти в легендарните Royal Albert Hall и Astoria Hall (London, UK), емблематичния джаз-клуб Blue Note (New York, USA), Mann Auditorium (Tel Aviv, Israel), Copernicus Theater (Chicago, USA), Harvard University и Berklee Performance Center (Boston, USA), както и ежегодни турнета в САЩ и Канада. Деси е първият официален Посланик на добра воля на кампанията "Млад български делегат" 2010/2011 към ООН.

По повод предстоящата й среща с бургаската публика, Деси Добрева отговори на няколко въпроса:

- Кой и кога Ви откри за кариерата Ви на певица?

- Мисля, че това първоначално бе моята майка, която след като слушаше как непрестанно се разпявах в банята като дете, ми предложи да се запиша на пеене. След това Доно Цветков - моят първи мениджър, откри и повярва на таланта в мен и заедно с него в течение на много години, посетихме многобройни фестивали и конкурси както в България, така и по света. За моя радост, винаги съм се връщала с награда - тя е постижение както за мен, така и за България, тъй като на много форуми съм била единствен представител на нашата държава. Дай Боже, повече българчета да имат шанса да се изявяват на международни форуми и да носят все повече гордост на България и на нас - българите.

- Какво да очакват вашите почитатели на концерта Ви в Бургас?

- Очаквайте неочакваното! Или с други думи, просто елате и се оставете музиката да ви води. Песните и танците са така подбрани, че всеки може да открие по нещо за себе си или самия себе си в тях. За мен най-важно и водещо винаги е емоцията, с която изпълнявам всяка нотичка, всеки един рефрен, и когато на сцената се съберем с невероятните музиканти от Лудо Младо Бенд и огнените танцьори от формация "Гераци", музикалната смес става взривоопасна. Няма начин да не ви се прииска да запеете с пълен глас и да затанцувате, пък дори и на място!

- За какво Ви се пее?

- За красивите неща в живота, които пропускаме покрай ежедневните тревоги и битие. За любовта, за милувката, за добротата. Пее ми се и за хумора в живота, който според мен трябва по-често да прилагаме, за да ни е по-леко. Обичам както бавните красиви песни, така и енергичните ритми, които ни карат да искаме да "лудуваме на мегдана", или в наше време - на дансинга.

- От какво има нужда днес България според Вас?

- От здравомислещи и работещи хора. Такива, които освен за себе си, работят и за общото благо. Хора, които градят, а не разрушават и които искат да оставят нещо ценно след себе си.