Деси Слава сменя попфолка с джаз в Операта

Те се организират от Оперно-филхармоничното дружество в града с подкрепата на община Бургас.

"Актьори по ноти" се казва концертът на Ицко Финци и Рашко Младенов. В него ще участва и Деси Слава. За разлика от обичайната си амлоа тази вечер тя няма да пее попфолк, а джаз. Фолк дивата ще изпълнява произведения на Гершуин и Ендрю Лойд Уебър.

"Адмирирам човек, който иска да смени попфолка с по-сериозна музика", каза за Chernomorie-bg Александър Текелиев директор на Оперно-филхармоничното дружество в града. Той потвърди, че е чувал как пее Деси Слава и че зрителите ще останат приятно изненадани. Според него у нас няма истински попфолк, а това, което се изпълнява е смесица от сръбска кафана и кючек.

Текелиев се надява участието на Деси Слава да привлече в залата на Операта и нейни почитатели, които не са я чували досега да изпълнява нещо различно от попфолк или българска народна музика.

"Тя може да си позволи да пее джаз. Постигнала е достатъчно в кариерата си. А джазът е професионален забавен жарн. Това ще е микс концерт, в който ще презентираме и нашата музика", коментира поканата към Деси Слава Текелиев. Той обаче е категоричен, че няма да позволи в Операта да се пее чалга. Все пак това е храм на оперното изкуство и балет.