dsc_8278

dsc_8278

"Детелина" ще бъде готова до средата на 2012 г.

обекти на територията на област Бургас.

Обект на проверката бяха пътен възел Бургас – Созопол – Средец ( т.нар. Детелина), надлез "Владимир Павлов", пътя Бургас - Средец, както и мостът на село Писменово, община Приморско. Проверени бяха  още и пътят за Малко Търново, както и укрепването на свлачището след село Босна, по същия път.

Вторият етап от проекта за изграждане на кръстовището Бургас – Созопол – Средец включва изграждане на надлез, който ще мине над кръговото кръстовище и по него ще се движи трафикът за и от Южното Черноморие, без да се смесва с този от и за най-големия комплекс в Бургас  "Меден рудник". Проектът трябва да бъде завършен през юни 2012 г. От фирмата изпълнител увериха Гребенаров, че ще увеличат броя на машините, за да се вмъкнат в посочения срок.

Свлачището на с.Босна е укрепено и вече тече реконструкцията на пътя за Малко Търново. Строителите са убедени, че до 20 дни ще приключат всички ремонтни дейности на този обект.

Средата на месец ноември, тази година приключва и ремонтът на моста край село Писменово, община Приморско.

"Периодично извършваме такива проверки, за да контролираме как вървят ремонтните дейности на пътните обекти в област Бургас. Говорих със строителите и съм спокоен, защото въпреки лошите климатични условия ремонтите ще приключат в предварително заявения срок", коментира Константин Гребенаров.