Доктор Деян Стоянов е психиатър с над 40 години стаж. Снимка Черноморие-бг

Доктор Деян Стоянов е психиатър с над 40 години стаж. Снимка Черноморие-бг

"Политиката е работа като всяка друга. Носи своята отговорност и можеш да я практикуваш почтено или не", споделя Деян Стоянов - кандидат за народен представител от листата на коалиция "ГЕРБ - СДС" във Втори многомандатен избирателен район Бургас. Той е психиатър с 40 години трудов стаж. За първи път е кандидат за народен представител и това става буквално броени месеци, след като стана член на ГЕРБ. "Бях се зарекъл през 1991 година повече да не се занимавам с политика. Но като слушах как партиите на промяната убиждат хиляди хора, които са гласували за ГЕРБ и подадох документи за членство. За мен това е най-стабилната партия в държавата", обяснява мотивацията си да се захване отново с политика доктор Деян Стоянов. Старите бургазлиил го познават отлично от зората на демокрацията и помнят неговите първи и стабилни политически прояви. Разочарование от случващото се тогава го кара да се откаже от активната политическа дейност и да се посвети на своята професия. Вече 40 години той помага на хората. Когато решава да участва в предизборната кампания, получава и подкрепата на своето семейство. "Близките ми са уверени в моята мъдрост и ме подкрепят. Политикът носи повече отговорност. Ако не си дадеш сметка, че това е сериозна работа, може да навредиш на хората, защото властта е отговорност", допълва кандидат-депутатът. Той е поставен под номер 28 в листата, но това не го притеснява. "Защото хората помнят първия и последния в листата", шегува се той.

Като психиатър той прави своята професионална десекция на хората и политиците. Според него българинът гласува ирационално. Първо избират в какво да вярват и след това търсят аргументите за своята вяра.

Деян Стоянов смята, че може да бъде полезен със своя опит и с работата си в сферата на медицината. Той е един от създателите на Българския лекарски съюз. Според него трябва да се направи генерална реформа в болничната помощ. "Има много неефективни болници и сериозни лобита", допълва той. И точно в тази посока смята, че може да бъде полезен, за да има реална промяна и тя да е полза на хората.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!