Lekar

Lekar

Дежурства в Спешното по празниците

По празниците, когато личните лекари почиват, пътят за получаване на спешна медицинска помощ е следният: При спешно състояние и опасност за живота се търси телефон 112. Оттам дежурните преценят дали да изпратят линейка. 
Ако личните лекари на болните са сключили договор с медицинския център, бургазлии могат да търсят помощ там със здравната си книжка. По преценка специалистите от медицинския център могат да ги насочат за приемане в болницата. Към момента половината от личните лекари в Бургас са сключили договор за заместване с центъра. Останалите или приемат пациентите си сами, или имат договори с други лечебни заведения. 
Помощта на лекарите в Спешно отделение бургазлии могат да търсят и сами, ако преценят, че състоянието им е спешно и опасно за живота. Ако лекарите в Спешно отделение преценят, те ще бъдат приети в болницата. 
По наблюдение на дежурните в Спешно отделение, ситуацията в момента е спокойна. Само трима пациенти със счупени крайници са потърсили помощта им. В последните години не е имало и много пострадали от пиратки и фойерверки - на миналите празници са били само трима.