Димитър Николов: Нека спечелването на "Евровизия" да тръгне от Бургас!

 

Песента на "5-те сезона" се казва "Take my hand" и е в стил "Melody dance". Текстът е написан на английски език от Пламен Ставрев, музиката е на Стефан Диомов, а аранжиментът е на Алекс Нушев. 

"Първоначално не бях съгласен да пиша песен за конкурса, но впоследствие се получи една хубава песен. Момчетата и момичетата ме заплашиха, че няма да излязат от дома ми, докато не я напиша", пошегува се Стефан Диомов - създател на квартета. На конкурса в зала 1 на НДК те ще се представят с хореография и двама беквокали - Тошко Георгиев от "Момчешки свят" и Дороти от вокална група "Врабчета".

Според Стефан Диомов, конкурсът "Евровизия" е много полезен. "Той поражда много конфликти, но и ражда много страхотни песни. Тази година условията за избор на песните са много строги. Българското жури се състои от 53-ма членове начело със Стефан Димитров", обясни композиторът. 19 са изпълнителите, измежду които ще бъде избран този, който ще представи България на европейския конкурс. Решението на журито и решението на публиката имат еднаква тежест. От един телефонен номер може да се праща само един смс за подкрепа на любим изпълнител.

"Няма да се купуват ваучери за допълнителна подкрепа, а ще разчитаме на бургазлии", заяви Диомов. Той и групата получиха и личната подкрепа на кмета Димитър Николов.

 

Теодора Петрова

Днес в сградата на община Бургас Стефан Диомов помоли да се подкрепи песента на четирите талантливи деца от Бургас, които ще се борят за участие в "Евровизия" на 23 февруари от 20 часа по БНТ. Песента се казва "Take my hand" и е в стил "Melody dance".Текстът е написан на английски език от Пламен Ставрев , аранжиметът е на Алекс Нушев, а музиката е благодарение на Стефан Диомов.
"Първоначално не бях съгласен да го направя , но в последствие се получи една хубава песен" : казва Диомов. Един месец му е бил необходим да я напиши. Изпълнителите са вече познати на бургазлии като "5-те сезона". Решиха да не издават  подробности за хореографията , която е подготвена, и за двамата изпълнители, които ще бъдат  бекграунд гласове на самото представяне по българската национална телевизия.
Кметът на Бургас подкрепи с присъствието си днес труда на младите изпънители.
Той каза :"Нека спечелването на "Евровзия" да тръгне от Бургас! "
Според известният бургаски изпълнител конкурсът "Евровизия" е много полезен.Той поражда много конфликти , но и много страхотни песни. Тази година условията за конкуриране на изпълнителите са много строги. Българското журе се състои от 53-ма  начело със Стефан Димитров . 19 са изпълнителите , които ще се борят да представянето на България на европейския конкурс. Решението на журито и решението на публката имат еднаква тежест за окончателната победа. От един телефонен номер може да се праща само един смс за  подкрепа на любим изпълнител . Стефан Диомов предупреди , че няма да се купуват ваучери за допълнителна подкрепа , а разчитат на бургазлии.