ДКЦ 1 "Света Клементина" пусна предсрочно два реаномобила в курортите реанимобила в курортите. Това е нашият жест към ръководството на холдинг "Св. Св. Константин и Елена" и на курорта "Златни пясъци", с които вече от няколко години имаме отлични взаимоотношения и работим в пълна колаборация за опазване здравето на курортистите по плажовете, съобщи управителят на здравното заведение д-р Иван Иванов.


Неофициално двата екипа от лекар-реаниматор, медицинска сестра и шофьор на реанимобила обикалят комплексите от 10 май, но от понеделник дежурствата стават постоянни.

В момента екипите на ДКЦ 1 "Света Клементина" се подготвят за летния сезон, концесионерите освежават пунктовете, а лекарите комплектоват необходимите консумативи, медикаменти и апаратура. Както вече шеста година стана практика, медиците от общинското здравно заведение ще дежурят и оказват първа помощ при водни и други инциденти по цялата охраняема плажна ивица от курорта "Златни пясъци", "Кабакум", "Св. Св. Константин и Елена", през Варненските плажове до квартал "Аспарухово", обясни още д-р Иванов. Той посочи, че освен с концесионерите, през активния сезон медицинските екипи работят в пълна колаборация със спасителите, осигурени от БЧК и с колегите си от Центъра за Спешна медицинска помощ. Така през миналия сезон бе оказана медицинска помощ на стотици плажуващи, спасени бяха десетки животи, като не бе допуснат воден инцидент с летален край на охраняема зона от плажовете, каза в заключение д-р Иван Иванов.

 

 

Днес+