"Дюн" представя изкуство на свещи Инициативата е вдъхновена от ежегодния Фестивал за съвременен танц, танцов и физически театър "Ерата на Водолея", който се провежда в Бургас. В последното издание на фестивала, поради липсата на средства, част от спектаклите се провеждаха в Студио ДЮН под меката светлина на свещи.

Нетипичната зрителска среда създава ново, по-интимно усещане за среща с изкуството. Посетителите няма да купуват билети за постановките. Вместо това те ще бъдат приканени да заплатят по желание каквато искат цена за посещението си. На входа на студиото ще бъде изложена кутия-каса, в която зрителите ще могат да оставят своя принос към събитието. След постановките зрителите ще могат да разговарят с артистите или да общуват помежду си за видяното. Някои постановки ще се играят в комбинация с чаша вино или друго изкушение за наблюдаващите.

Целта на студио "Дюн" е да предложи на бургаската аудитория ново и интересно изживяване свързано с изкуството, както и да провокира публиката да цени и възнаграждава артистичния труд и вдъхновение. Основателите на Студио ДЮН биха искали да превърнат танцовото пространство в отворена сцена и място за срещи и култура.

Спектакли ще се играят в понеделник и петък от 21.00 часа.

Артистичният сезон на студиото ще бъде открит на 14-ти юни от 21.00 часа с постановката на актьорите от Х клас на НУМСИ "П. Владигеров" "През смях и сълзи". Режисьор на спектакъла и педагог на класа е Симеон Димитров. В ролите участват: Елена Андреева, Илина Илиева, Никол Николова, Борислава Христова, Аладин Алиибрахим, Петя Валентинова, Георги Пеев, Елена Манолова, Неделина Валентинова.

Спектакълът е изграден по драматични етюди на Камен Донев, стихове на Жак Превер и с авторското участие на Елена Андреева – актриса в спектакъла.

На 25-ти юни от 21.00 часа програмата ще продължи със спектакъла "La Farruca" на пловдивската хореографка Ана Саласар. Спектакълът е своеобразна интерпретация на испанският фламенко танц Farruca, по музика на Виктор Маниел Роса.

Ана е независим артист от Пловдив. Основател е на Танцово студио ФРИДА. Нейни спектакли са играни на сцените в Баня Старинна и Античния театър в Пловдив, Младежки театър и Червената къща в София, Драматичен театър и Студио ДЮН в Бургас, свободни сцени в Палма де Майорка и др. Освен съвременен хореограф Ана е и преподавател по Фламенко.