"Дюн" раздава награди "Дюнер"

Зрителите са разположени в кръг, а танцьорите пренасят, хвърлят и обиграват в пространството един портокал, символизиращ Енергия, Мисъл и Чувство. Хореографията на постановката е дело на Петя Стойкова със съдействието и интерпретацията на танцьорите. Музиката е на великият Йохан Себастиян Бах, в изпълнение на бургаският виолончелист Лъчезар Каприев.

 

 

Компания "Дюн" ще представи спектакъла през април в рамките на софийския фестивал за съвременен танц "Антистатик".

На Благовещение - 25-ти март в залата на Дома на "Лукойл Нефтохим", "Дюн" ще отпразнува четвъртия рожден ден на танцовото студио и ще раздаде годишните награди "Дюнер". Спектакълът ще представи в сценичен вид танцовите часове на студио "Дюн" - салса, регетон, народни танци, танцова аеробика, йога, капоейра, съвременен танц и ориенталски танци. Специален гост на събитието ще бъде балет "Руж".

Ежегодните награди "Дюнер" се присъждат от основателите на студиото на най-изявените си и преданни посетители. Наградата е символична и представлява специално изработена статуетка с инициалите на студиото. Номинациите са в индивидуално подбрани категории и са озаглавени с чувство  за хумор. Най-интересните от тях са: "Най-добра хоротропка" и "Куйрук хоротропец", "Мис гиричка", "Дързост и сексапил", "Универсален боец".

Мартенският танцов сезон се закрива на 30-ти март с хип-хип танцово шоу, представящо изпълнения на най-добрите формации от школата за съвременен танц към сдружение "Танц БГ" и брейк клуб "Бляк Стайл". В шоуто ще вземат участие балет "Руж", "Форсайт младши", "Денс Код", "Фънки Сникърс", както и носителите на престижното 6 място от световния хип-хоп шампионат 2008  - "Форсайт крю". Традиционни гости на продукцията ще бъдат вицешампионите в раздел "Брейк Денс" от шампионата - Ню Хоуп Крю. Освен истински разбиващ хип хоп, шоуто ще представи и изпълнения в атрактивния „Лейди стил”, както и някои от най-малките изпълнители на двете школи.