Червен картон и дузпа прекършиха "Черноморец-Бургас" срещу "Литекс" Първото полувреме предложи равностойна игра с едно опасно положение пред Борел.

Малко след почивката черноморци останаха с човек по-малко на терена. Ангел Ангелов показа втори жълт и респективно червен картон на Енис Хайри, без да стане ясно защо го гони. В средата на втората част последва втори реверанс към домакините. Попов фаулира Дянков в спор за топката и после порази мрежата от малък ъгъл. Съдията чинно посочи центъра и не се сети да свири нарушение в атака. Десет минути преди последния сигнал Нифлор удвои от дузпа. Към края пред Матиас Морис се откри най-чистото положение за почетен гол, ала стражът на ловчанлии Родриго Галато спаси.

"Може да се каже, че червеният картон за Енис Хайри беше повратният момент в мача. Трудно е да играеш с човек по-малко срещу хомогенен отбор като "Литекс".  Изгоненият Хайри ми каза, че Нифлор три пъти го наплюл, а съдията не предприел нищо. Разбира се, че не оправдавам нашия футболист, който трябва да си сдържа нервите, но къде е бил реферът? С това свое решение той предреши до голяма степен мача. Не знам защо, но все срещу "Литекс" ни се случва да не завършваме с 11 човека на терена", коментира резултатът мениджърът на "акулите" Красимир Балъков.