На управителя на къмпинга е издадено предписание за дезинфекция. Снимка Архив

На управителя на къмпинга е издадено предписание за дезинфекция. Снимка Архив

Двама са контактните лица на 41-годишния софиянец с COVID - 19, който е приет за лечение в Инфекциозното отделение на бургаската УМБАЛ. Те са поставени под 14-дневна карантина. Единият е съседът по каравана на мъжа, който му е оказал помощ, след като състоянието му се е влошило.

Мъжът пристигнал от София в караваната си на кайт къмпинг "Градина" преди няколко дни. Той бил в недобро здравословно състояние. Софиянецът е приет за лечение в болницата с двустранна пневмония, където му е установена и корона вирусната инфекция, за което "Черноморие" вече писа.

Софиянец с COVID - 19 в бургаската болница, къмпингувал край Созопол

От Регионалната здравна инспекция в Бургас още вчера са издали предписание на управителя на къмпинга Димитър Димитров да бъде извършена дезинфекция. Това вече е направено. На проведено днес заседание на Общинския кризисен щаб в Созопол началникът на Регионалното управление на полицията в морската община Живко Даскалов е гарантирал за контрола над изпълнението на предписанията.

Предстои проверка от страна на Община Созопол и разговор с управителя на къмпинга за необходимост от засилване и разширяване на предприетите към момента мерки.

От Общинския кризисен щаб апелираха всички жители и гости на общината за стриктно спазване на заповедите и предписанията на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и на Националния кризисен щаб.