Двама загинаха в катастрофа край Ветрен

, управлявано от 40-годишния Г.К. от сунгурларското село Манолич навлиза в насрещната лента и се удря в движещия се автобус "Мерцедес", шофиран от 36-годишния Р.Ч. от Видин. След удара в автобуса, реното се удря и в изпреварвания автомобил "Опел астра". Зад волана на опела е бил 27-годишния Б.Р. от квартал "Банево".

 

От удара на място са загинали Г.К. и неговият спътник с инициали Е.К. (37 години също от Манолич), седящ на задната седалка на реното. В катастрофата са ранени другия пътник в реното - 51-годишният Л.Т. също от Манолич. Мъжът е откарал в бургаската МБАЛ с диагноза "политравматизъм" и е с опасност за живота.

Причината за тежкия пътен инцидент е движение с несъобразена с пътните и метеорологични условия скорост от страна на водача на реното.

Шофьорите на автобуса и опела са изпробвани с дрегер за употреба на лакохол и упойващи вещества, като показанията са отрицателни.

Четири часа след трагичния инцидент в канавката се виждаха врати и ламарини от автомобила. Снегът не бе успял да заличи следите от кръв по платното.