DSC_3481

DSC_3481

Две гимназии в Бургас със спортен комплекс за 2 900 000 лв.

от Министерството на образованието, младежта и спорта, което дава 1 000 000 лева и от бюджета на общината, която доплаща останалата част.

Проектът предвижда сградата да бъде построена в двора, който е общ за двете училища. От школото ще се влиза в комплекса посредством топла връзка. Новата сграда ще бъде на три етажа. На първия ще бъде плувния басейн, на втория ще е салона за колективните спортове - волейбол, баскетбол и други, а на третия - залата за борба, за спортни танци и т.н.DSC_3467

Първата копка бе направена днес на специална церемония в двора на гимназиите. За нея дойде министърът на образованието, младежта и спорта акад. Стефан Воденичаров. Сградата трябва да бъде довършена за 12 месеца. "Когато това стана, много ще се радвам да ме поканите отново. Тогава със сигурност отново ще бъда шеф на БАН", сподели министърът в разговор с представител на фирмата - изпълнител на проекта.

"Спортният комплекс ще се стопанисва от двете училища. Ако те не успеят да се справят с издръжката на басейна, тогава общината ще поеме управлението и финансирането му", уточни кметът Димитър Николов в отговор на въпрос на Chernomorie-bg.com.

Текст Десислава Георгиева

Снимки Лина Главинова