Дъжд и вятър на първата тренировка на "акулите" в Анталия

Теренът, на който се подготвя отбора на "акулите", перфектно подготвен.

 

В момента, когато "Черноморец" тренираше на официалния терен, още четири отбора водиха занимания в непосредствена близост. В сравнение с миналата година, домакините от базата са направили два нови терена, както и специална ложа за журналисти и официални лица, които отразяват мачовете. Подобна е и идеята на ръководството на "акулите" относно базата "Гнездо на акули". След първоначалното изграждане на трите терена – два естествени и един изкуствен, ще бъдат изградени още 2 или 3, които ще направят още по функционална тренировъчната база край Бургас.

Австрийският "Рапид" Виена и корейският "Джи Парк" са съседи на "акулите" в  хотел "Сенсимар" в Анталия. Спортният център се състои от два съседни хотела, които през зимния период приютяват десетки отбори от Централна и Западна Европа и Азия.

Хотелът е открит само преди месеци и е така оборудван, че да предоставя всичко необходимо за подготовка на елитните спортисти. Големи стаи със сателитна телевизия и плазмени екрани, безжичен интернет, големи тераси с изглед към морето, огромен фитнес, съоръжен с всички необходими уреди. Към хотела има изграден спа център за спортно възстановяване. Специално оформени са зали за разбор, които притежават мултимедийни екрани и флип чартове. В хотела не липсват и развлечения – билярдни маси, тенис на маса, зали за игра на шах, табла, монополи.

Още първия ден, макар и за кратко, поради натоварената си програма, футболистите можаха да видят типичните ориенталски танци, изпълнени от професионални танцьори в един от салоните на хотела.