Директорът Коста Папазов лисна менчето с вода в края на церемонията. Снимки Черноморие-бг

Директорът Коста Папазов лисна менчето с вода в края на церемонията. Снимки Черноморие-бг

Един ученик от 9-ти клас на Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константи Фотинов" ще се обучава онлайн през учебна 2020/2021 година. Той единствен е подал молба да усвоява знания от вкъщи от общо 530-те възпитаници на "Константин Фотинов", научи сайт "Черноморие".

За първи път от многолетната история на едно от най-старите училища в морския град откри учебна 2020/2021-ва година без присъствие на всички възпитаници на гимназията. Заради СOVID-19 на церемонията на 15-ти септември присъстваха само 134-те осмокласници, новото попълнение на Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов". Както на всеки първи учебен ден празникът бе на спортната площадка на гимназията пред бюст паметника на патрона на школото Константин Фотинов. Официалната част започна в 09.00 часа, а един час по- рано в сградата обучение започнаха всички ученици от паралелките от 9 до 12-ти клас.

Всичко необходими здравно епидемиологични мерки са изпълнени съгласно изискването на Министерството на здравеопазването. Училището е снабдено с достатъчно количество дезинфектанти, както и апарати за проверка на температурата на всеки влязъл ученик в сградата. Професионална гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов" съжителства в една сграда на Средно училище "Иван Вазов". Възпитаниците на "Константин Фотинов" ще влизат от входа от към спортната площадка, а техните съседи от централния вход.

"Успех, здраве и ползотворна учебна година", пожела на осмокласниците директорът на гимназията Коста Папазов.

Галерия