Една седмица тържества за празника на Поморие и хорова формация "Прима". Диригент: Анета Драгнева – Данаилова.

На 4 май от 18:00 часа в залата на читалище "Просвета" ще има концерт на дамски хор "Анхиало" с диригент Александър Перпериев.

На 4 и 5 май от 9:30 часа на лятната сцена на читалище "Светлина" ще се проведе национален тракийски фолклорен събор "Гергьовден".

На 5 май от 16:30 часа в ресторант "Поморие" ще бъде отбелязана "20 години приятелство с Неа Анхиало" с концертна програма с участието на хора на град Неа Анхиало и хор и танцов състав при българо-гръцко дружество "Анхиало" - Поморие. Диригент на хора – Розалина Коцева, ръководител на танцовия състав – Лиляна Христова.

Тържествата на 6 май ще започнат в 10:30 часа на лятната сцена на читалище "Светлина" с концерт на Духов оркестър – Поморие с диригент Ангел Панцирков. От 11.00 ч. на сцената ще бъдат посрещнати официалните гости, а приветствие по случай Гергьовден ще произнесе инж. Петър Златанов – кмет на община Поморие. Програмата ще продължи с празничен концерт на фолклорен ансамбъл "Странджа" – Бургас с художествен ръководител Марио Егов.

На 7 май от 11:00 часа ще се проведе открития турнир по спортни танци за купата на община Поморие.

На 9 май от 17.00 часа в изложбената зала на ОДК ще бъде подредена традиционна детска изложба – конкурс "Празничен букет за моя град".

Културните събития, включени в програмата, се финансират от община Поморие и входът за тях е свободен.