Групата свири основно в столични клубове. Снимка Electric Pie

Групата свири основно в столични клубове. Снимка Electric Pie

"Electric Pie" ще имат своята първа изява в Бургас. Музиката им би могла да се дефинира като електронна, грууви и диско с танцувален привкус. Нежните вокали добавят отнасят и към един романтичен и дълбок поглед навътре, към това което сме и към това за което бленуваме осъзнато или не, денем или нощем. Групата е повлияна от джаза, ню-диското, трип хопа и хаус сцената.

"Electric Pie" раздават от своята енергия и музикалност на родната сцена до сега основно в София, имали са и няколко участия и в Пловдив, Стара Загора, Русе, Варна, а сега за първи път ще се срещнат и с бургаската публика.

Гостуването им в морския град е заредено с надеждата да поведат меломаните на тяхното музикално пътешествие, което между другото носи много морско усещане в себе си. Причината за това е, че пианиста и основен композитор и инициатор на проекта Ясмин Исинов, е черпил много въхновение от дългите лета прекарани в така познатия Созопол. Много песни са родени точно там.

Ясмин дава началото на този проект заедно с Огнян Гърков (a.k.a QJ) през 2011-та под името "Sound Solutions". След множество прекрасни колаборации с Деси Андонова, Белослава,  Ана Янова, Рут Колева, Майкъл Флеминг, Явор Захариев, Claude J Woods, Mr Moon, DJ Stephane, през 2015-та те започват да работят активно с Алис Инджеян.

Алис бързо се превръща в незаменима частица от техния проект. Тя сама пише текстовете си, вдъхновени от нещата от живота й. Вокалите й се сливат и звучат в едно цяло с музиката на тогавашните "Sound Solutions".

След появата на Алис, групата решава да смени името на "Electric Pie". Този неподправен авторски сладък и електронно музикален пай, днес е съставен от Алис Инджеян, Ясмин Исинов, Мартин Евстатиев и Цветан Чобанов.

Именно в този им завършен формат ще гостуват в Бургас на 2-ри ноември.

Баса в лицето на Мартин Евстатиев не ни позволява да избягаме от груува и от първосигналния ни порив да се движим в едно с музиката.

Сакса на Цветан Чобанов, на свой ред, един от най-чаровните и пълни с живот интрументи, ни замечтава и отнася на романтична вълна. Неговите сола, правят всеки концерт уникален и различен по някакъв начин.

Ясмин облича емоциите в мелодии и хармонии, които се леят заедно нежните вокали на Алис с една дума музика за душата.