BrachnaIluziya

BrachnaIluziya

Елена Петрова между двама мъже в "Брачна илюзия"

покана на театрално сдружение "Арт Мелпомена".

"Брачна илюзия" е съвместна постановка на народния театър "Иван Вазов", драматично-куклен театър Враца и продуцентска къща "Евро диалог". Режисьор на спектакъла е Бойко Илиев, сценографията е на Нина Пашова.

"Винаги е рисковано, да не казвам, че не е препоръчително, да хванеш съпруга или съпругата си за довереник. Искреността като основа на хармонията в двойката е измама. Вземете Жана и Максим, двама от героите на тази пиеса. След няколко години щастлив брак те решават да си признаят някои дребни отклонения. Това е началото на едно сериозно преосмисляне, на законни подозрения, на обвинения от всякакъв характер, на непоносими ревности. Никоя лъжа не е без последствие, никоя истина  не е безопасна. Всъщност, доверието трябва да остане илюзия. Това несъмнено е елементарното условие за спокойствието в семейството", казва авторът  Ерик Асус по повод представяне на пиесата му "Брачната илюзия".

Ерик Асус, макар че е известен и търсен сценарист (между сценариите му са и филмите от 2010 година "Безсмъртният", "Два дни за убиване", "Туристите"),  дебютира с радиопиеси за Франс Ентер. 

Роден в Тунис, идва в Париж много млад и започва кариерата си като автор на радиопиеси. Между 1983 и 1987 създава 24 пиеси за Франс Ентер, с което пробива в киното, в телевизията и в театъра.

Днес, пиесите му се играят в няколко от най-големите парижки театри.